martes, 8 de noviembre de 2016

TERTÚLIES LITERÀRIES

En la reunió de principi de curs, la tutora del meu fill ens digué que volia fer tertúlies literàries dels llibres que tenien que llegir i que li agradaria comptar amb la col·laboració dels pares, que seria una sorpresa per als xiquets, s’apuntaren tres o quatre mares, hui hem fet  la tertúlia i ha segut una experiència molt gratificant.

En quaranta minuts, que han donat per a molt, hem parlat del llibre “Els ulls del llac” de Francesc Mompó. Carles, el protagonista, es un xic de quasi desset anys que vol estrenar-se en el sexe, els pares de Carles estan divorciats i això no li fa gracia perquè no li fan molt de cas.

Nuria, es una xica normal, està enamorada de Carles i viu amb els seus iaios perquè els seus pares moriren en un accident.

Per altra banda, està l’escriptor que també es un personatge de la novel·la i manté converses amb Carles.

I la resta de membres de la colla son: El Paella, que té la cara plena de grans, es cosí de Carles i sempre esta ficant-se en problemes. Quim, que es un xic musculós amb poques neurones. Felo, que es el que té mes sentit comú. Lluis, el poeta, un personatge rar, al que no coneixen molt. I altres que no apareixen molt com Anna, Montse i els veïns.

La colla es reuneix per a decidir si aniran a la festa de fi de curs o a la platja a celebrar la nit de Sant Joan. Lluis els explica com tenen que fer el ritual de Sant Joan per a fer realitat un desig, els parla dels déus i del mite de la caverna.

Passen moltes coses, els veïns s’enfaden perquè fan molt de soroll amb les motos, criden a la policia, fan fugina de l’institut per anar a buscar la flor que necessiten per al ritual, els pillen, se compliquen les coses.

A Carles se li repeteix un somni en el que les coses passen set vegades, apareix un bosc i un llac, uns ulls marrons i uns verds i no sap que vol dir fins al final. 

Al final, el llibre no aclareix si Carles aconsegueix el seu objectiu o no, la novel·la deixa un final obert.

Es un llibre molt interessant i que dona peu a parlar de molts temes amb els adolescents, estudis, relacions socials, sexe, amor, desamor, discoteques, motos, alcohol, problemes amb la família, problemes amb els veïns.

Els xiquets han estat tots molt participatius, ens ho hem passat molt bé i ens havem rigut molt.

Els ulls del llac, es el primer de una trilogia formada per L’ull de Zeus i Terra de Déus. Espere que s’hagen quedat amb ganes de llegir els altres dues.


Una cosa m’ha quedat clara, si als xiquets els donem ales, de segur volen.


No hay comentarios:

Publicar un comentario