jueves, 4 de mayo de 2017

A LA RECERCA D'UNA PÁTRIA, LA HISTORIA DE L’ENEIDA

Aquestes Pasqües em llegit a casa un llibre que ens ha agradat molt, A la Recerca d’una pàtria, la historia de l’Eneida, conta l’historia d’Eneas, un troià, fill d’Anquises i Venus. Quan els grecs envaeixen Troia, cremen totes les cases i la deixen completament arrasada, molts troians tenen que fugir exiliats.

Hèctor que havia mort a mans d’Aquil.les se li apareix a Eneas en un somni i li encomana la missió de fundar una nova ciutat per als troians.

Com que Eneas volia conèixer el seu destí, va visitar la Sibil.la, una anciana sacerdotessa que vaticina el futur i li diu que veu rius de sang i guerres terribles.

Eneas passarà per moltes ciutats durant el seu llarg exili i viurà moltíssimes aventures fins arribar a la Península Itàlica, on fundarà una ciutat on després de moltes guerres com havia vaticinat la Sibil.la, fundarà una nova ciutat anomenada Lavinia, com una de les seues dones, on va erigir una nova Troia i la pau va tornar a regnar entre els llatins i els troians.

Quan Eneas va morir, el seu fill Ascani va fundar la ciutat d’Alva Longa on amb el temps s’erigiria Roma, que acabaria convertint-se en un gran i poderós imperi.

Fins açi, un breu resum del llibre, com que després hi havia que fer un examen del llibre, vaig pensar en fer algo que motivara al nostre fill per repassar el llibre i prenint com a base unes preguntes trobades a la red, vaig fer el meu primer test a Socrative, després de algú que altre problema tècnic, que vaig resoldre amb l'ajuda de grans mestres Twitteros, aço es lo que va eixir.

Socrative es una APP de preguntes i respostes, que pots elaborar segons les teues necessitats, te varies opcions de preguntes, preguntes amb múltiples respostes, preguntes de verdader o fals i preguntes amb respostes obertes, també compta amb el avantatge de que pots afegir imatges.
El resultats han segut prou bons, perquè permet als xiquets passar de ser un mer oient a formar part activa del seu propi aprenentatge. També permet que mentre el qüestionari estiga obert ho pot fer qualsevol i des de on siga, el que em sembla un avantatge per a treballar amb aquesta aplicació en l'aula, ja que encara que un alumne no haja pogut assistir a classe, pot treballar els continguts des del seu mòbil.Per entrar, nomes hi ha que entrar com alumne, posar el nom de l’habitació, en aquest cas es GRYFFINDORCLASS i afegir el nom del alumne.

A continuació podeu vorer una comparativa entre aplicacions d’aquest tipus i un tutorial sobre Socrative:
A vegades, esta bé alçar les prohibicions per a millorar la motivació i el aprenentatge dels protagonistes de l’escola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario